Ultimele Știri

Ultimele concesii pentru evitarea Grexitului

Dacă până acum grecii au amânat intenţionat negocierea prelungirii acordului de asistenţă financiară pentru a disturba poziţia creditorilor, Guvernul Tsipras vrea să ajungă cât mai repede la un acord cu creditorii, pentru a redeschide băncile.

Băncile greceşti ar putea rămâne fără lichidităţi în următoarele două zile, iar Alexis Tsipras se află sub presiune la Bruxelles şi este nevoit să accelereze ajungerea la un acord cu creditorii.

Alexis Tsipras a spus astăzi, în faţa eurodeputaţilor că Grecia are nevoie de o înţelegere care să arate o posibilitate de ieşire din criză şi că “există lumină la capătul tunelului”.

“Grecia are nevoie de reforme credibile, pentru că în ultimii cinci ani reformele care au fost luate au apăsat doar asupra unei părţi a poporului grec. Trebuie să gasim o bază a unei dezvoltări sustenabile, o cale de administrare corectă a acestei probleme, care să aducă la cât mai puţine consecinţe pentru a nu aduce la recesiune, un program de creştere economică şi combatere a şomajului”, a declarat premierul elen.

În aceste condiţii, Tsipras trebuie să prezinte pachetul de reforme până mâine, iar acordul va trebui acceptat până duminică, când va avea loc un summit european excepţional pe tema Greciei.

Între timp, Donald Tusk a reamintit că problema grecească vizează toate statele europene, îndeosebi România, deşi autorităţile noastre încearcă să mascheze acest lucru.

„Problema pe care o analizăm priveşte toate cele 28 de state membre. Poate că ştiţi, poate că nu, dar situaţia de acum afectează Bulgaria, România şi alte state, aşa că ar fi incorect să-i excludem din dezbatere pe cei care nu sunt membri ai zonei euro”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Donald Tusk.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*