Ultimatum pentru refugiații din Germania

  • Adelina Mitrache
  • 30 martie 2016
  • Externe
imigranti germania

Germania nu mai pare a fi țara prietenoasă și primitoare cu refugiații. După ultimele atentate care au șocat Europa, și care au avut loc în capitala belgiană, Bruxelles, soldate cu moartea a 35 de persoane și rănirea a peste 250, politicienii germani se arată tot mai hotărâți să îi integreze pe aceștia. Mai mult, au primit și un ultimatum.

Integrare sau expulzare. Este ultimatumul dat de Germania celor peste un milion de refugiaţi aflaţi în ţară. Ministrul de interne german a anunţat că pregătește o lege prin care imigranţii care nu învaţă limba germană sau resping ofertele de muncă își vor pierde, după trei ani, dreptul de ședere permanentă.

„Pentru cei care refuză să învețe limba germană, pentru cei care refuză să le permită rudelor să se integreze – de exemplu femei sau fete – pentru cei care resping ofertele de locuri de muncă. Pentru aceștia nu poate exista un permis de ședere nelimitat, după trei ani”, a spus Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne.

Germania este țara care pledat pentru primirea refugiaților în Europa, a susținut cauza acestora, iar acum pare speriată de ceea ce au adus cu ei: pericole reale pentru cetățeni.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *