Ultimele Știri

Ultima zi de vară: De luni, toamna își intră în drepturi

toamna meteo

Duminică este ultima zi cu vreme caldă și frumoasă. De luni ne pregătim de o toamnă adevărată. Luni, vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice diurne vor marca o scădere în majoritatea zonelor, astfel încât în regiunile intracarpatice se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17-18 grade în depresiuni şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est la Călăraşi. Va ploua pe arii extinse în jumătatea de vest a ţării şi pe spaţii mai mici în rest. Ploile, îndeosebi sub formă de aversă, vor fi însoțite trecător de descărcări electrice, iar izolat în nord-vest şi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În capitală, spre seară temporar vor fi ploi şi posibil descărcări electrice.

Dimineaţa vor fi 11-12 grade şi la amiază, 25…26 de grade. Marţi vremea va continua să se răcească. Temperaturile maxime vor cuprinse între 12 grade la Miercurea Ciuc şi 20…21 de grade în sud-est la Giurgiu, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa. Va ploua în aproape toată ţara: pe arii extinse în Maramureş, Crisana, Transilvania, Moldova si Dobrogea, local în Banat si Muntenia si izolat în Oltenia.

La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitații mixte. Izolat se vor cumula cantităti de apă mai însemnate. Vântul va avea intensificări temporare, cu precădere în sud-vest, vest si nord. Şi în Bucureşti se va răci. Dimineaţa, 13-15 grade si la amiaza, in jur de 20 de grade. Trecător va ploua slab, iar vântul va avea unele intensificări.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*