Ultimele Știri

Twitter acuză guvernul SUA de încălcarea dreptului la liberă exprimare!

Site-ul de socializare Twitter a dat în judecată Departamentul de Justiţie al SUA şi cel al Biroului Federal de Investigaţii. Conducerea Twitter doreşte să blocheze informaţiile despre utilizatorii acestui site de socializare.

Compania a anunţat într-un comunicat publicat pe blogul oficial, că prin urmărirea conturilor se încalcă dreptul la liberă exprimare, aşa cum sunt definite de Primul Amendament din Constituția Statelor Unite.

Twitter a introdus acţiunea în instanţă în nordul Californiei, marți, solicitând scutirea de la interdicţiile de vorbire şi cer voie să publice raportul de transparență deplină pentru informații legate de utilizatori.

„Este convingerea noastră că avem dreptul în conformitate cu Primul Amendament de a răspunde preocupărilor utilizatorilor noștri şi pentru a-i informa pe aceştia cu privire la condiţiile de supraveghere din partea guvernului american”, a spus avocatul companiei Twitter, Ben Lee.

Peste 60 de corporații din SUA, inclusiv Apple, Microsoft, Facebook și Google, au cerut guvernului SUA să asigure o transparență maximă de cereri de la agențiile de stat, interesate de informații private cu privire la utilizatorii serviciilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*