Ultimele Știri

UK: Firmele care angajează imigranți vor fi trecute în ”Lista rușinii”. Cine închiriază locuințe ar putea ajunge la închisoare

londra

Scandal în Marea Britanie, după ce ministrul de Interne a spus că vrea un soi de listă a ruşinii, pe care să fie trecute firmele din Regat care angajează lucrători străini în defavoarea celor britanici. Iar declaraţiile au continuat. Oficialul de la Londra spune că nu mai vrea atât de multe burse pentru studenţii străini şi anunţă că britanicii care îşi închiriază locuinţele imigranţilor ilegali ar putea face închisoare.

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne: „Vom analiza piaţa muncii şi a burselor, inclusiv dacă e nevoie să înăsprim testele pe care companiile trebuie să le facă înainte de a recruta angajaţi din străinătate. Aceste teste ar trebui să ne ofere siguranţa că oamenii care vin aici vor umple golurile de pe piaţa muncii, în loc să practice meserii pe care le pot face şi britanicii.”

Aceasta este declaraţia de la care a pornit furtuna. Acuzată de rasism, şefa Internelor de la Londra a ieşit din nou la rampă. De fapt, spune Amber Rudd, guvernul vrea să se asigure că firmele din Regat nu mai ocolesc forţa de muncă britanică în favoarea imigranţilor. Ea a dat drept exemplu o companie în care cei mai mulţi angajaţi sunt din România.

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne: „Un tânăr din 10, cu vârsta între 18 şi 28 de ani, este şomer. Aş vrea ca firmele să se concenteze mai întâi pe forţa de muncă locală. De exemplu, am vizitat de curând o fabrică unde au angajat aproape în exclusivitate lucrători din România şi Polonia, unde au găsit oameni cu experienţa muncii în fabrici, în asamblarea de canapele. Nici măcar nu au luat în considerare să-i specializeze pe localnici, deşi aveau în apropiere un colegiu cu care ar fi putut colabora.”

În plus, Amber Rudd vrea să oblige universităţile să nu mai acorde atât de multe burse studenţilor străini. Londra vrea să îi păstreze doar pe cei mai buni absolvenţi. Şi asta nu e totul.

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne: „Vom deporta cetăţeni europeni care au comis infracţiuni minore, în mod repetat, pe teritoriul nostru. Din decembrie, proprietarii care îşi închiriază locuinţele unor oameni care nu au niciun drept să fie aici vor comite o infracţiune şi vor face închisoare. Din toamna viitoare, băncile vor fi obligate să facă verificări periodice pentru a se asigura că nu oferă servicii bancare de bază imigranţilor ilegali.”

Comentarii prin Facebook

5 Comentarii on UK: Firmele care angajează imigranți vor fi trecute în ”Lista rușinii”. Cine închiriază locuințe ar putea ajunge la închisoare

  1. Irescu Costel Gabriel // 6 octombrie 2016 at 21:06 // Răspunde

    Doamna ! Eu nu am zis ca au o obligație sau sunt forțați să ajute românii. Vreau doar ca Românii sa știe că toți ce oameni din lume prin faptele lor bune și prin munca lor are dreptul la respect, nu să fi catalogați drept cerșetori. Dacă statul englez va începe cu aceste pretexte(legilor ce vor să le promulge) împotriva Românilor, sunt șanse foarte mari ca orice patron, șef, sau cetățean englez sa acționeze discriminator sau chiar sa ne șantajeze la locul de munca, plătindu-ne mai puțin sau chiar tratându-ne în bătaie de joc, pe motivul că suntem emigranți. Dă voie multor naționaliști și xenofobi să își bată joc de noi. Dumneata ești un caz fericit și nu cred ca ești singura, care e tratata corespunzătoare pe meritul a ceia ce munciți la locul de munca. Dar în situata actuala cu noile prevederi legale da mână libera multora sa ne trateze în bătaie de joc și cum noi Românii nu știm să ne apăram și nici sa ne ajutam, o să ajungem sau ajungeți într-o zi sa va întrebații: de ce Englezi ne tratează în bătaie de joc ? Vreau să nu ajungem la a ne pune tot felul de întrebări de ce și din ce cauza ne tratează în bătaie de jos sau suntem discriminați ?

  2. Nu nu studenti mu au nici o vina cu forta munci aici anglia ar trebui sa dea posibilitatea munci libere nu da o inchida din motive politice germane ….?!nu se poate plati domnia vinovatilor capu europei doamne ajuta

  3. Foarte urit se ajunge in Anglia daca astfel de legii sunt promulgate dar le dau si dreptate la Englezii ptca undeva trebuie sa puna capat ptca sunt ff multi Romanii fara nici o cunostinta de Lb engleza si ff multi tiganii Romani care abuzeaza de beneficiile lor si asta ia infuriat pe englezi sa voteze la referendum iesirea..sunt invadati de o mare masa de emigranti economici din Estul Europei in special din Romania..si eu cu ochiu.meu am vazut ca englezul este descriminat la el acasa..in favoarea mine-i de lucru mai iefina..nu stiu ca sunt lenesi englezi dar totusi e tara lor si fac ce vor ei..si e un inceput bun ca ies din UE si inchid frontierele si reintroduc vizele..ptca sau simtit invadati si cred ca orice tara ar face asta..cind nu se mai simt in siguranta..

  4. Mai Mihai, tu te-ai gasit sa comentezi de limba engleza si de tigani,cand limba ta romana e praf? Dute-n poala mea de cioban prost!

  5. Incercati sa scrieti corect romaneste, sunteti obositori si nu se intelege mare lucru din ce debitati.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*