Ultimele Știri

UEFA nu va permite schimbarea de nume și siglă a Stelei

Situația fără precedent în care se află clubul deținut de Gigi Becali, în urma deciziei luate de Înalta Curte de Casație și Justiție în litigiul dintre Steaua și MApN, a provocat o reacție din parte UEFA, care o anunță că este interzis ca o echipă să-și schimbe numele și sigla în mijlocul sezonului.

Conform lui Cristi Jura, singurul român care judecă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, forul european nu-i va permite Stelei să-și schimbe numele și sigla în mijlocul competițiilor europene în care participă, dar nici să lipească bandă adeziva pe echipament, precum a procedat la meciul cu CSMS Iași din ultima etapă a Ligii 1.

Deși Valeriu Argăseală s-a întâlnit, ieri, cu reprezentați ai MApN-ului și au ajuns la o înțelegere pentru a folosi brandul Steaua în următoarele două meciuri, Gigi Becali va fi nevoit să prelungească înțelegerea și să accepte condițiile generalilor pentru a putea juca în primăvara europeană, dacă va reuși să se califice de pe primele două locuri ale Grupei J din Europa League.

„Cei de la UEFA au primit din România informarea legată de situația în care se află Steaua. A fost considerat un caz foarte ciudat, chiar de neînțeles, fiind vorba de cea mai importantă reprezentantă a României în cupele europene. Dar nu au cum să accepte o schimbare de nume, de siglă, sau ascunderea lor în mijlocul competiției”, a declarat Cristi Jura.

Conform deciziei ÎCCJ, Steaua nu mai are voie să folosească numele, sigla și culorile, care aparțin pe drept Clubului Sportiv al Armatei. Conform unor surse, MApN vor să obțină despăguburi de câteva milioane pentru faptul că echipa lui Becali au folosit ilegal sigla şi culorile din 2004 până în prezent și solicită încă un milion de euro pe an pentru dreptul de a folosi emblema şi un procent din profitul pe care societatea comercială îl înregistrează din vânzarea produselor cu marca Steaua.

Steaua joacă, joi, de la ora 22.05, cu Dinamo Kiev în ultima etapă a grupelor Ligii Europa pentru șansa de a se califica în șaisprezecimile competiției. Echipa lui Costel Gâlcă trebuie să învingă echipa deja calificată a ucrainenenilor, însă accederea în primăvara europeană va fi posibilă dacă Rio Ave va obține măcar o remiză pe teren propriu în fața echipei daneze, Aalborg.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*