Ultimele Știri

UEFA interzice echipelor de fotbal din Crimeea să evolueze în campionatul Rusiei

Cluburile de fotbal din Crimeea nu vor putea evolua în campionatul din Rusia, se anunță într-un comunicat emis de forul european de fotbal.

Decizia Comitetului Executiv al UEFA de a interzice cooptarea cluburilor din regiunea anexată în campionatul Rusiei intră în vigoare de la 1 ianuarie 2015. Având în vedere faptul că FIFA i-a acordat încredere Federației Ruse pentru organizarea Campionatului Mondial din 2018, chiar dacă au fost făcute numeroase apelurile de a-i retrage acest drept țării care a provocat conflicte militare în Ucraina și mai ales pentru că jurnaliștii britanici au descoperit în urma unei investigații că Vladimir Putin i-a oferit drept mită președintelui UEFA, Michel Platini, un tablou semnat de Pablo Picasso pentru votul său final în vederea organizarea turneului mondial, această interdicție surprinde comunitatea internațională.

„Federația Rusă de Fotbal nu poate organiza nicio competiție de fotbal în Crimeea fără consimțământul UEFA și a Federației de Fotbal din Ucraina”, se arată în comunicatul forului de la Nyon.

Ucraina susține în continuare că Rusia nu are dreptul de a include cluburile din Crimeea, întrucât Kievul insistă că peninsula este un teritoriu ocupat abuziv și separarea prin referendum de Ucraina nu este recunoscută la nivel global.

Rusia a anexat peninsula Crimeea în luna martie, la puțin timp după ce protestatarii de la Kiev au provocat demisia președintelui prorus Viktor Ianukovici.

Tavria Simferopol și FC Sevastopol nu au mai evoluat de la începutul acestui nou sezon din campionatul ucrainean, așteptând să debuteze de anul viitor în campionatul Rusiei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*