Ultimele Știri

UE se așteaptă la o ”catastrofă” a refugiaților odată cu venirea iernii

Uniunea Europeană (UE) se așteaptă la o catastrofă a imigranților, în contextul în care zeci de mii de persoane traversează Balcanii către nordul Europei în timp ce se apropie iarna, relatează AP în pagina electronică.

Ministrul luxemburghez de Externe Jean Asselborn a anunţat că miniştrii au discutat despre înfiinţarea unor „centre de triere” în Balcani, în care refugiaţii să fie înregistraţi şi să li se ofere informaţii în drumul către nord. Însă ei sunt nevoiţi să accepte să fie amprentaţi, ceea ce unii refuză.

„Uniunea Europeană trebuie să facă totul pentru a evita o catastrofă odată cu apropierea iernii”, a declarat ministrul luxemburghez la finalul ultimeia dintr-o lungă serie de reuniuni la nivel înalt pe tema acestei provocări. „Nu putem lăsa oamenii să moară de frig în Balcani”, a subliniat el.

Agenţia europeană pentru protecţia frontierelor externe Frontex a solicitat, în cadrul unor eforturi de a gestiona afluxul, 775 de ofiţeri suplimentari, însă statele membre au oferit până în prezent doar jumătate. Slovenia a cerut să fie ajutată cu încă 400 de ofiţeri de poliţie. După aproape trei săptămâni, a primit promisiuni pentru mai puţin de jumătate.

Un plan vizează o redistribuire a 160.000 de refugiaţi din Grecia şi Italia, însă abia 100 de persoane au fost mutate până în prezent.

„Trebuie să trecem de la zeci la mii”, a îndemnat comisarul european pentru Migraţie Dmitris Avramopoulos după reuniunea de la Bruxelles.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*