Ultimele Știri

UE: Miniștrii de interne dau undă verde noului model de document de călătorie pentru imigranți

ue uniunea europeana

Miniștrii de interne dau undă verde noului model de document de călătorie pentru imigranți, care au rolul de a facilita repatrierea imigranților ilegali din Europa în țările lor de origine.

Aceste noi documente de identitate ”vor facilita recunoașterea de către țările terțe și vor accelera repatrierea” persoanelor care nu au niciun drept de ședere în Uniunea Europeană, se arată de declarația miniștrilor de interne ai statelor membre.

Repatrierea migranților ilegali a devenit un element esențial al strategiei Uniunii Europene de a combate influxul de migranți, însă procesul de expulzare a fost obstrucționat de lipsa documentelor de călătorie ale migranților și de reticența țărilor lor de origine de a recunoaște documentele, conform Agerpres.

”Eforturile noastre de a-i proteja pe cei în nevoie sunt strâns legate de stabilirea unei politici credibile și eficiente privind repatrierea migranților ilegali”, a declarat comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*