UE aşteaptă asistenţă suplimentară din partea Statelor Unite şi Canadei în problema refugiaţilor

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 septembrie 2016
  • Externe

Uniunea Europeană aşteaptă asistenţă suplimentară din partea Statelor Unite şi Canadei în problema refugiaţilor, afirmă Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migraţie.

În contextul ascensiunii populismului şi xenofobiei în Europa, Uniunea Europeană aşteaptă asistenţă suplimentară din partea Statelor Unite şi Canadei în problema refugiaţilor.

„Este vorba de refugiaţi, astfel că este o problemă care trebuie abordată la nivel mondial. Uniunea Europeană a făcut mult, dar încă nu am rezolvat”, a afirmat Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migraţie, Afaceri Interne şi Cetăţenie.

Oficialul UE a declarat că aşteaptă angajamente privind primirea mai multor refugiaţi „nu doar din partea Administraţiei SUA, ci şi din partea Canadei şi a altor ţări mari de pe continentul american”.

„Răspunsul favorabil al canadienilor este un exemplu. Înţeleg că imigraţia este o problemă internă în Statele Unite în acest moment, în contextul campaniei electorale. Sper că după alegeri vom găsi o modalitate de a coopera cu Administraţia americană în această privinţă”, a subliniat Avramopoulos.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *