Ultimele Știri

UE aplică noi sancţiuni Rusiei şi separatiştilor

sanctiuni ue rusia

Uniunea Europeană a extins, astăzi, sancţiunile pentru Rusia şi separatiştii din Donbas. Noua lista conţine 19 indivizi şi nouă organizaţii militare.

Pe lista noilor sancţionaţi se numără trei cetăţeni ruşi, printre care cei doi adjuncţi ai ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov şi Arcadii Bahin, precum şi adjunctul Statului Major General al Armatei ruse, Andrei Kartapolov. Cei trei oficiali din Apararea rusă au fost sancţionaţi pentru că au susţinut detaşarea soldaţilor ruţi în Ucraina.

De asemenea, celebrul cântăreţ Iosif Kobzon a fost interzis în UE, cel care a concertat de mai multe ori în estul separatist al Ucrainei. Alte 14 personalităţi militare sau politice din auto-proclamatele republici separatiste Doneţk şi Lugansk şi nouă organizaţii militare ale separatiştilor sunt pe lista publicată de Uniunea Europeană.

Merkel şi Hollande l-au înştiinţat pe Vladimir Putin de aceste noi sancţiuni în cadrul Summitului de la Minsk în caz că separatiştii nu vor respecta acordul de pace, deşi Miniştrii de Externe din UE au convenit asupra sancţiunilor încă de luna trecută. Aplicarea sancţiunilor a fost însa amânată pentru un ultim efort de obţinere a unui armistiţiu în estul Ucrainei.

Noile sancţiuni vin ca un răspuns al atacurilor sângeroase asupra oraşului ucrainean Mariupol de acum două săptămâni, soldate cu moartea a peste 30 de civili.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*