Ultimele Știri

UE acuză Google de manipularea rezulatelor de căutare

google

Uniunea Europeană a acuzat Google Inc miercuri (15 Aprilie) de concurență neloială prin falsificarea rezultatelor de căutare pe Internet pentru a favoriza serviciile sale de cumpărături online, şi a lansat o altă anchetă antitrust în sistemul de operare Android mobile.

Comisarul Margrethe Vestager a declarat că gigantul tehnologic american Google, care domină motoarele de cautare din întreaga lume, a fost atenționat și i s-a atras atenția asupra practicilor sale frauduloase.  Atunci când încerci să cauți un produs pe Google, motorul de căutare ar folosi un algoritm care te redirecționează către produsele sale. 

Vestager a declarat că ancheta Comisiei a arătat că atunci când un client intră pe o pagină în motorul de căutare Google, produsul Google este afişat în mod sistematic vizibil în partea de sus a rezultatelor de căutare.

„Această afişare apare în primele rezultate indiferent dacă este sau nu cel mai relevant răspuns la interogare”, a adăugat Vestager. 

Plângerea a fost depusă de competitori mai mici sau mai mari din Europa și Statele Unite care spun că Google le afectează cifra de afaceri. Compania americană ar putea plăti o amendă usturătoare în cazul în care acuzațiile se dovedesc a fi reale. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*