Ultimele Știri

UE a prelungit cu şase luni sancţiunile împotriva Rusiei

Consiliul UE a prelungit cu încă şase luni sancţiunilor economice şi diplomatice la adresa Rusiei. Deşi decizia de facto a prelungirii sancţiunilor fusese luată încă de săptămâna trecută, astăzi ea a fost doar oficializată.

Sancţiunile se aplică unor oficiali şi companii din Rusia consideraţi responsabili de implicare în anexarea ilegală a Crimeei şi de lansarea conflictului armat din estul Ucrainei şi vor rămâne valabile până la finalul lunii ianuarie 2016.

„Vom discuta peste 6-7 luni despre regimul de sancțiuni, în lumina evenimentelor din cadrul respectării acordurilor de pace de la Minsk”, a declarat ministrul de externe italian, Paolo Gentiloni.

În urma acestei decizii, băncile şi mai multe întreprinderi din Rusia nu vor putea lua credite din Europa, iar mai mulţi politiceni ruşi nu vor putea intra pe teritoriul Uniunii Europene.

În acest context, Rusia a anunţat că şi-ar putea înăspri răspunsul la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană.

Studiem o gamă largă de acţiuni. Nu vreau acum să numesc măsurile ce pot fi luate. Acestea vor depinde în mare măsură de deciziile pe care UE le va lua, a spus Andrei Belousov, consilierul economic al lui Vladimir Putin.

Mai devreme, Kremlinul a făcut publică o “listă neagră” a politicienilor europeni care li se interzice să intre în Rusia, printre care se regăsesc şi cinci români. 

Vladimir PutinCiteşte şi: Cinci români, pe lista neagră a Rusiei

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*