Ultimele Știri

Udrea: Kovesi să îşi asume că a fost numită de nişte ”penali”

udrea

Fostul ministru Elena Udrea spune că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, trebuie să îşi asume că a fost numită de nişte ”penali”, având în vedere că ea a negociat cu Victor Ponta, premier la acea vreme, numirea ei în funcţie.

”DNA sesizează Inspecţia Judiciară a CSM pentru că am afirmat că Kovesi a dat ordin să fiu arestată din nou în vara lui 2015, ceea ce s-a şi încercat în luna octombrie a anului trecut. Această afirmaţie am făcut-o şi la momentul respectiv, dar atunci nu a contat pentru Kovesi”, scrie Udrea pe pagina sa de Facebook. 

”Eu cer şefei DNA să mai sesizeze Inspecţia şi cu următoarea declaraţie: EU, ELENA UDREA, AM FOST LA PRIMUL MINISTRU VICTOR PONTA ÎN BIROU SĂ NEGOCIEZ NUMIREA LUI KOVESI ÎN FUNCŢIA DE PROCUROR ŞEF ANTICORUPŢIE! Am făcut acest lucru deoarece Preşedintele Traian Băsescu dorea să o nominalizeze în această funcţie, Ponta avea altă propunere, iar cei doi nu discutau între ei”, continuă Udrea.

Ea menţionează că a făcut acest lucru din proprie iniţiativă, dar sunt persoane care pot confirma ceea ce spune.

”Nu regret deloc, dar vreau să îşi asume că a fost numită de nişte «penali», aşa cum le place să îmi spună”, mai scrie Elena Udrea.

Întrebată de o persoană care comentează pe pagina sa de Facebook dacă sugerează că Laura Codruţa Kovesi îi este datoare, Udrea scrie: ”Cum să sugerez doamnă că îmi este datoare??? Am n dosare penale făcute de Kovesi. Dacă vroiam să îi sugerez ceva nu îi sugeram public. Dar nu credeţi că ar fi cazul să îşi asume că a fost numită de nişte «penali», cum îi place să îmi spună?”.

Răspunzând altor comentarii, Udrea mai scrie: ”Şi cei de la DNA sunt toţi curaţi? Atunci de ce au dosare penale întotdeauna cei din opoziţie cu Preşedintele? Şi de ce vedem acum procurori DNA în puşcărie?”.

DNA a sesizat Inspecţia Judiciară să facă verificări în cazul unor “afirmaţii tendenţioase” făcute de Elena Udrea, care “creează dubii greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor”. Elena Udrea a afirmat că “dacă i se năzare DNA-ului să îi facă cuiva dosar penal, sigur va face. Acest sistem e reprezentat de către SRI şi de către doamna Kovesi de la DNA, procurorii execută ordine”.

În cererea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, transmisă în 10 mai, se solicită Inspecţiei Judiciare să facă verificări cu privire la situaţia constatată în legătură cu declaraţiile ale Elenei Udrea, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie şi asimilate corupţiei şi inculpată în alte două cauze pentru infracţiuni similar, făcute marţi şi publicate pe pagina de internet a unei publicaţii online.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*