Ultimele Știri

UDMR strânge semnături pentru a elimina numele românesc din denumirea unui spital

Conducerea UDMR Covasna a demarat o campanie de strângere de semnături pentru revenirea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din staţiunea Covasna la vechea denumire.

Ministerul Sănătăţii a schimbat recent denumirea Spitalului de Cardiologie ”dr. Benedek Geza” din Covasna, introducând în titulatură şi numele dr. Nicolae Teculescu, fapt care a atras în ultimele zile numeroase proteste din partea unor lideri ai comunităţii maghiare. Printre ei se numără şi Tamas Sandor, preşedintele filialei judeţe a UDMR şi al Consiliului Judeţean Covasna, în opinia căruia acest lucru este ‘inacceptabil’, deoarece Teculescu nu ar fi lucrat nici o zi în acest spital.

Conducerea UDMR şi-a propus să strângă 10.000 de semnături şi să le înainteze Ministerului Sănătăţii împreună cu un memoriu prin care va cere revenirea la vechea denumire a instituţiei.

”Nu a fost iniţiativa noastră, noi ne-am conformat, am schimbat inscripţionarea, ştampila, antetul. Noi vrem să fie linişte în acest spital în care sunt trataţi bolnavi din toată ţara, misiunea noastră este să asigurăm servicii medicale de calitate”, a declarat Vasile Neagovici purtătorul de cuvânt al Spitalului de Cardiologie.

Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş şi Acţiunea ”Români pentru români” au salutat redenumirea Spitalului, considerând că ordinul ministrului Sănătăţii reprezintă un ”act de reparaţie morală”. Reprezentanţii Forumului consideră că atribuirea numelui dr. Benedek Geza acestui spital în anul 2010 a fost ‘un gest de forţă’ al UDMR, care conducea la acea vreme Ministerul Sănătăţii, decizia fiind ”lipsită de transparenţă şi în dispreţul comunităţii româneşti şi al adevăratei istorii a spitalului”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*