Ultimele Știri

UDMR propune reducerea TVA-ului la utilități

Reprezentanţii UDMR vor reducerea TVA-ului la utilități. Ei vor susține în această sesiune parlamentară, un proiect de lege care prevede reducerea TVA la 9 la sută pentru facturile la întreţinere şi utilități.

Propunerea face parte dintr-o serie de documente adoptate sâmbătă la Congresul UDMR, prin care Uniunea doreşte întărirea politicii sale sociale şi de susţinere a familiei.

Inițiatorul acestui proiect este deputatul UDMR de Bihor, Szabo Odon, care consideră că este necesar un parteneriat între autorităţile locale sau centrale şi societate pentru ca familiile să fie încurajate şi ajutate să-şi crească copiii.

Deşi reprezentanţii UDMR au avut în vedere necesităţile comunităţii maghiare atunci când au gândit aceste măsuri de sprijinire a familiilor, mai ales a celor cu mulţi copii, punerea lor în aplicare nu se poate face decât prin propunerea unei legi care, dacă va fi adoptată, va avea efecte asupra întregii societăţi.

”UDMR va depune în actuala legislatură, în Parlament, un proiect de lege privind reducerea TVA la 9% la facturile de întreţinere, de utilităţi – apă caldă, gaz, electricitate, încălzire, pentru a ajuta toate familiile, mai ales în perioada iernii. Cei care au mai mulţi copii consumă mai mult şi au nevoie să fie ajutaţi şi din acest punct de vedere. Aceşti bani nu se pierd, se vor regăsi în consum în altă parte. Scăzând cheltuielile de întreţinere, banii rămaşi ai unei familii se vor cheltui în altă parte. Statul nu va pierde din reducerea TVA, iar familiile vor putea să trăiască mai bine”, a spus Szabo Odon, care este iniţiatorul proiectului legislativ.

Acesta a explicat că UDMR va purta discuţii cu partenerii politici privind susţinerea acestui proiect şi de către alte formaţiuni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*