Ultimele Știri

UDMR îl trădează pe Victor Ponta

Liderul partidului UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat azi că nu vor susține pe niciunul dintre cei doi candidați, în turul doi al alegerilor.

Kelemen Hunor a vorbit, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Cluj-Napoca, despre faptul că eventuala prezenţă a lui Călin Popescu Tăriceanu ar însemna „o guvernare echilibrată” şi alăturarea valorilor liberale actualei coaliţii. Se pare că motivul pentru care acest partid nu îl susține în totalitate pe Victor Ponta este chiar prședintele partidului PRM, Cornelui Vadim Tudor care s-a aliat cu Victor Ponta.

„Decizia noastră, a electoratului maghiar, este foarte îngreunată de o altă întâmplare, de revenirea în ecuaţia politică a lui C. V. Tudor. Sprijinul lui Vadim şi mai ales crearea unui protocol cu un partid din arcul guvernamental a fost un gest neaşteptat. Credem că nu putem să fim alături de Vadim nici măcar pentru o oră. Vadim reprezintă, în percepţia noastră, toate principiile împotriva cărora noi am luptat în 25 de ani – naţionalismul extremist, intoleranţa şi ura faţă de maghiari. Acest protocol nu a fost semnat cu PSD”, a spus Kelemen.

Consiliul Permanent al UDMR a decis să lase la latitudinea electoratului decizia de a sprijini un candidat sau altul în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Ce am adoptat, cu majoritate a voturilor şi o singură abţinere, să recomandăm alegătorilor noştri să voteze conform propriilor convingeri, suntem convinşi că avem un electorat matur, ştie să voteze astfel încât interesele comunităţii maghiare să nu fie lezate„, a afirmat Kelemen Hunor.

Totuși reprezentantul partidului a declar că nu îl susțin clar pe Iohannis.

„Am avut o şedinţă constructivă, majoritatea celor prezenţi au spus despre candidatul PNL că nu îl putem sprijini pe Iohannis. După primul tur, candidatul opoziţiei a refuzat într-un fel cu totul arogant să iniţieze orice fel de discuţii. Noi respectăm această decizie. În perioada campaniei a avut declaraţii negative la adresa dezideratelor comunităţii maghiare, iar colegii mei au zis că nu putem sprijini un candidat care vrea voturile comunităţii maghiare, dar nu vrea să asculte vocea comuninităţii maghiare”, a subliniat liderul UDMR.

Kelemen a menţionat că UDMR doreşte o stabilitate la guvernare şi a spus că, în ultimii doi ani, Victor Ponta s-a dovedit în relaţia cu UDMR „un partener corect şi de încredere”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*