Ultimele Știri

UDMR iese de la guvernare

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR a votat, sâmbătă, ieşirea Uniunii de la guvernare, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar trei voturi „împotrivă” şi şapte abţineri, propunerea în acest sens fiind formulată de Consiliul Permanent al formaţiunii în 27 noiembrie.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, în discursul ţinut în deschiderea CRU, că în urma unei analize interne s-a ajuns la ideea ca formaţiunea să iasă de la guvernare, propunerea Consiliului Permanent al formaţiunii constituind „o premieră”.

La rândul său, vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, şi-a îndemnat colegii să fie mândri de cei 25 de ani de activitate a Uniunii şi să le mulţumească colegilor care au renunţat la foarte multe în urmă cu nouă luni, „s-au dus la Bucureşti şi au reprezentat interesele maghiarilor şi ale României”.

El a precizat că în momentul de faţă lucrează, în diverse instituţii centrale, 110 persoane din partea UDMR.

„Eu am fost acolo. Haideţi să nu ne fie ruşine de ce am făcut acolo. Am avut realizări. Toată lumea ştie ce am realizat. Să nu vină nimeni şi să oprească programe. De două săptămâni încercăm să le explicăm guvernanţilor că încercăm să păstrăm un număr cât mai mare de membri (UDMR) care se află în diferite instituţii, să nu fie daţi afară, că lucrează bine”, a spus Borbely, subliniind că reprezentanţii Uniunii trebuie să discute şi să menţină o relaţie corectă cu guvernele.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*