Ultimele Știri

UDMR a decis să iasă de la guvernare

Liderul partidului UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că partidul său va părăsi coaliţia de guvernare.

Întrunirea liderilor Udmr-işti a început la ora 10. Pentru că au luat această decizie, de a părăsi coaliţia alături de care au guvernat timp de 2 ani, membrii partidului au avut nevoie de mai bine de 4 ore.

Fostul preşedinte al partidului, Marko Bela, a făcut declaraţii înainte de a intra în şedinţă.

„Vom discuta acest lucru probabil deja săptămâna aceasta, când se va întruni conducerea UDMR, dar probabil că numai în principiu, fiindcă după cunoştinţele mele nu au existat astfel de tatonări. Nu UDMR va decide dacă se schimbă Guvernul sau nu. Acest lucru depinde de majoritatea parlamentară şi depinde şi de voturile UDMR. Dar în acest moment, n-am cunoştinţă că ar exista din partea Opoziţiei o intenţie imediată de a forma o anumită majoritate. Bănuiesc că mai curând sau mai târziu probabil că la anul se va încerca formarea unei alte majorităţi şi atunci noi înşine va trebui să vedem ce facem, dar decizia, după părerea mea, nu este a momentului”, a mai spus fostul preşedinte al UDMR.

La sfârşitul şedinţei Kelemen Hunor a făcut publice concluziile la care au ajuns membrii partidului.

„Am făcut un calcul şi am constatat că şi fără noi guvernul Ponta are majoritate, deci stabilitatea politică nu depinde de participarea noastră la guvernare. Recomandarea Consiliului Permanent pentru CRU care va avea loc pe 13 decembrie este ieşirea de la guvernare. Trebuie să ne întoarcem mai mult către alegătorii noştrii care ne-au susţinut în momente foarte grele, mai ales în acest an când am intrat în coaliţia de Guvernare“, a declarat Kelemen Hunor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*