Ultimele Știri

Ucrainenii susțin că pedeapsa cu moartea este cea mai eficientă armă împotriva corupției

În urma unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, se arată faptul că fiecare al treilea ucrainean susține ideea de impunere a pedepsei capitale în justiție pentru combaterea corupției.

Doar înăsprirea pedepselor penale ar putea stopa creșterea nivelului de corupție din Ucraina. De această părere sunt cei mai mulți dintre intervievații din cadrul sondajului realizat la nivel național.

Din totalul oamenilor chestionați, 16% dintre ei sunt categoric de acord că cel mai efectiv mod de a combate corupția este includerea pedeapsei cu moartea, precum în China, unde vinovații sunt împușcați. Alți 19,5% dintre intervievați sunt aproape de acord cu această idee, astfel că autoritățile ucrainene ar trebui să fie îngrijorate de opinia publică.

În cadrul sondajului au participat 3035 de cetățeni ucraineni din 179 de locații diferite ale țării vecine, iar marja de eroare este de sub 1,8%.

Cu un an și jumătate în urmă, un fost ministru al Căilor ferate din China a fost condamnat la pedeapsă capitală, fiind găsit vinovat pentru luare de mită și abuz de putere într-un mare dosar de coruptie, care a prejudiciat statul cu 101 milioane de euro. Din cauza presiunii publice, pedeapsa a fost cumutată în închisoare pe viață.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*