Ultimele Știri

Ucraina vrea în Europa! Primele rezultate ale alegerilor parlamentare

Conform rezultatelor de la exit-poll, partidele prooccidentale din Ucraina au obţinut aproximativ 70 la sută din voturi la alegerile legislative anticipate din Ucraina.

Blocul condus de preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a obţinut majoritatea voturilor în noua Radă Supremă de la Kiev, pentru care şi-au dat votul 23 la sută dintre alegători, potrivit sondajelor de la ieşirea din secţiile de vot.

Pe locul doi se află Frontul Popular, condus de premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, creditat cu 21,3 la sută.

Locul trei după numărul de voturi l-a obţinut partidul „Samopomovci”, condus de primarul Liovului, cu 13,2%.

Restul candidaţilor au acumulat aproximativ şase la sută din voturi, depăşind la limită pragul electoral de 5 la sută. Printre acestea s-a regăsit Partidul naţionalist Svoboda, cel al fostului premier Iulia Timoşenko și Partidul populist al lui Oleg Lişko.

Principalul partid prorus, format din foşti aliaţi ai preşedintelui Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere şi marginalizat, va fi, de asemenea, prezent în Parlament cu aproape 8 la sută din voturi.

În lupta electorală s-au înscris 29 de partide. De menţionat că ucrainenii din peninsula Crimeea şi regiunile Doneţk şi Lugansk nu au participat la vot.

În cadrul sondajului au fost intervievaţi 16.643 de respondenţi, iar marja de eroare statistică este de 2,5 la sută. Potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Kiev, prezenţa la vot a constituit peste 40%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*