Ultimele Știri

Ucraina trimite alimente, iar Rusia trimite armament

Războiul din Ucraina continuă să dea fiori reci Europei în prag de iarnă. Majoritatea europenilor consideră că îngenuncherea economică a Rusie este suficientă pentru blocarea tentativelor imperialiste ale liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Lupta dintre armata ucraineană și soldații ruși, mai nou numiți separatiști deși li s-ar potrivi mai bine numele de ocupanți continuă în zona Donbass, chiar dacă în ultima săptămâna lucrurile s-au mai calmat și s-au făcut apeluri la încetarea focului. Cu ocazia zilei de Crăciun Papa Francisc a făcut un apel pentru încetarea focului în Ucraina, să se „depăşească tensiunile, să învingă ura şi să urmeze un nou drum al fraternităţii şi reconcilierii”.

Autoritățile ucrainene au trimis în ziua de Crăciun convoaie cu ajutoare și alimente pentru populația din regiunea ocupată de separatiști. Zeci de camioane încărcate cu alimente au sosit pentru cetățenii din regiunile Donețk și Lugansk. Armata rusă a fost și ea darnică la rândul său cu ocazia sărbătorilor, și a trimis tunuri de calibru mare pentru a proteja regiunea ocupată.

Autoritățile ucrainene s-au mai înțeles cu separatiștii pentru un schimb de deținuți, astfel zeci de soldați au fost eliberați de ambele părți. Conflictul din est nu se va încheia prea curând, pentru că odată îngenuncheată economic, Rusia își va juca ultima carte, războiul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*