Ultimele Știri

Ucraina: Refugiați, lacrimi, groază și localități întregi distruse de război

În ultimele 24 de ore luptele au decurs cu intensitate în regiunea Lugansk din estul Ucrainei. Mai multe sate au fost distruse în totalitate pe linia frontului, iar 14.000 de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele. 

În urma unui bombardament al separtiștilor ruși asupra unui sat, miercuri noaptea, 15 oameni au fost răniți , iar o persoană a murit în drum spre spital.

 

În cursul acestei dimineți misiunea OSCE s-a deplasat la Debalțevo pentru a observa evacuarea populației civile. Localitatea Debalțevo este încercuită din trei direcții de mercenarii ruși, însă armata Ucrainei a respins regulat atacurile. ”Primii evacuați au fost copii și bătrânii”, au asigurat reprezentanții OSCE. 

epa2

Armata ucraineană a mai evacuat 350 de persoane din zona Donețk, dintre care 161 de copii.

În dimineața zilei de 29 ianuarie în satele din apropierea orașului Debalțevo, cel puțin trei persoane au ucise, printre care și un copil. În ultimele 24 de ore au avut loc 103 atacuri ale separatiștilor proruși asupra pozițiilor ucrainene, afirmă un purtător de cuvânt ATO. 

”Armata ucraineană a suferit cinci pierderi în vieți omenești și 29 de răniți în cursul zilei de 28 ianuarie”, a declarat purtătorul de cuvânt ATO, Andrei Lysenko.

3

4

5

6

7

6_main

1570897

epa

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*