Ultimele Știri

Ucraina: Noi lupte lângă frontiera cu Rusia, la sud de Donețk

Noi lupte s-au desfăşurat marţi în Ucraina, lângă frontiera cu Rusia, în sectorul ce se învecinează cu Novoazovsk, la sud de bastionul insurgenţilor din Donetsk, unde autorităţile ucrainene au afirmat, cu o zi înainte, că au oprit o coloană de blindate venite din direcţia Rusiei.

Un fum dens era vizibil deasupra sectorului din Novoazovsk, oraş limitrof, cu 11.000 de locuitori, aflat sub controlul forţelor loialiste şi situat pe malul Mării Azov, la 12 kilometri vest de frontiera cu Rusia, au constatat jurnaliştii France Presse.

La rândul lor, martori oculari au relatat despre mai multe explozii ce s-au făcut auzite de-a lungul întregii dimineţi în zonele periferice ale oraşului, în direcţia frontierei.

„Bombardarea Novoazovsk de către mercenarii ruşi continuă la această oră. Potrivit primelor informaţii, un spital este în flăcări”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Armatei ucrainene, Andrei Lysenko.

Armata ucraineană a afirmat luni că a stopat o coloană formată din „zece tancuri şi două vehicule blindate pentru transport de trupe”, ce arborau drapele separatiste şi care tocmai trecuseră frontiera dinspre Rusia, fapt dezminţit de Moscova.

„Rusia încearcă să creeze un nou front în sudul regiunii Donetsk (…) În acest moment, militarii ucraineni întăresc liniile de apărare în jurul Novoazovsk”, a declarat Lysenko.

Liderii rebelilor au lansat luni o contraofensivă la sud de fieful lor din Donetsk, în ceea ce pare a fi o tentativă de a încercui armata ucraineană. Kievul a afirmat ulterior că a respins aceste atacuri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*