Ultimele Știri

Ucraina interzice difuzarea filmelor ruse realizate după 2014, pe fondul anexării peninsulei Crimeea

telecomanda

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a semnat miercuri seară un decret prin care se interzice difuzarea în ţară a filmelor produse în Rusia după 2014, când statul rus a anexat peninsula Crimeea, fostă provincie ucraineană, relatează Associated Press.

Decretul semnat miercuri seară de Poroşenko prevede, de asemenea, interdicţia de difuzare în cazul filmelor produse de companii ruse sau cetăţeni ruşi după 1991 dacă acestea „preamăresc activităţile instituţiilor guvernamentale” din Rusia.

Tensiunile dintre Ucraina şi Rusia s-au intensificat în 2014, după ce statul rus a anexat peninsula Crimeea, fostă provincie ucraineană, şi a oferit sprijin rebelilor separatişti proruşi în lupta cu forţele ucrainene în estul Ucrainei, conflicte în care au murit peste 9.100 de persoane.

În pofida acordului de la Minsk din februarie 2015, privind încetarea conflictului armat din estul Ucrainei, mediat de UE, incidentele armate continuă, iar revenirea la o stabilitate politică în zonă pare a fi un scop greu de realizat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*