Ultimele Știri

Ucraina: În Donețk sau Lugansk un apartament a ajuns să coste doar 10 mii de dolari

Confruntările din ultimele luni din estul Ucrainei au dus la o prăbușire a pieței imobiliare în zonă, în prezent o garsonieră în Donețk sau Lugansk, cele mai mari orașe din estul țării și două dintre principalele urbe ale Ucrainei, a ajuns să coste chiar și 10 mii de dolari americani, scrie Unian.

Potrivit companiei de consultanță SV Development, o garsonieră care înainte de izbucnirea crizei putea fi vândută în Lugansk cu 30-45 de mii de dolari americani, astăzi are un preț de doar 10 mii, fără a se interesa însă cineva de achiziționarea acesteia.

O situație similară se atestă și în Donețk, unul dintre cele mai bogate orașe ale Ucrainei până la izbucnirea luptelor. Astfel, în acest oraș minier un apartament cu 2 camere a ajuns să coste 15-25 de mii de dolari.

Potrivit companiei de consultanță, în ultimele 6 zile au fost postate peste 15 mii de anunțuri de vânzări de apartamente în Donbas. Practic majoritatea acestora erau însoțite de un post-scriptum: „Se vinde din cauză că plecăm. Prețul este negociabil”.

„Dar cumpărători sunt foarte puțini. Dacă în iunie și iulie s-au mai efectuat unele vânzări, în august totul s-a prăbușit”, a declarat un reprezentant al companiei pentru Unian.

De la mijlocul lunii aprilie regiunile Donețk și Lugansk din estul Ucrainei sunt teatrul confruntărilor între separatiștii proruși și forțele Kievului. Potrivit unui raport al ONU, peste 3000 de oameni și-au pierdut viața în urma confruntărilor, iar mai bine de un milion au părăsit zona.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*