Ultimele Știri

Ucraina: În această seară a avut loc primul schimb de prizonieri

În această seară a avut loc primul transfer de prizonieri dintre forțele armatei ucrainene și separatiștii ruși care au ocupat o parte din regiunile Lugansk și Donețk. 

Primul autocar cu prizonieri a plecat astăzi din orașul Donețk și a ajuns pe teritoriul controlat de trupele ucrainene. Prezența jurnaliștilor ruși a fost posibilă doar pe teritoriul controlat de separatiști. Consilierul președintelui Serviciului de Securitate al Ucrainei, Markiyan Lubkivskyy, a confirmat faptul că Serviciului de Securitate al Ucrainei îi este frică să perturbe procesul, astfel prezența jurnaliștilor în partea ucraineană a schimbului nu a fost permisă.

3

„Suntem capabili să vorbim despre cifrele schimbului de prizonieri numai în cazul în care procedura este completă. Cer înțelegere, deoarece procedura are loc în condiții foarte dificile”, a declarat Lubkivskyy.

Fotografiile cu prizonierii ucraineni au fost publicate de un jurnalist rus, la plecarea autocarului din orașul Donețk. Schimbul de prizonieri între cele două părți implicate în conflict vine în urma negocierilor care au avut loc la Minsk (Belarus).

4

22

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*