Ultimele Știri

Ucraina a pornit ofensiva împotriva separatiștilor! Aeroportul din Donețk este sub control ucrainean

Război în toată regula în estul separtist din Ucraina. În urma uciderii a 12 civili de separatiștii ruși a provocat lansarea ofensivei de către trupele ucrainene care au adus artileria grea ăn zonă și deschiderea focului.

 Ministerul de Externe de la Kiev a cerut Rusiei să înceteze focul și să își retragă trupele din zonă. La rândul său, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi-a anunţat intenţia de a lua sub control, împreună cu OSCE, implementarea armistiţiului de la Minsk. Declaraţiile vin în contextul luptelor crâncene de la aeroportul din Doneţk.

Ucraina a trimis tancuri la aeroportul din Donețk. Acestea au ajutat armata să creeze un coridor spre terminal, pentru a permite sosirea de întăriri și evacuarea victimelor.

De asemenea, militarii ucraineni au primit ordin să deschidă focul asupra rebelilor proruşi în zona aeroportului. Anunţul a fost făcut de Iuri Biriukov, unul dintre consilierii liderului de la Kiev. Liderul ucrainean Petro Poroșenko a anunțat că toată zona Donbas va fi eliberată de sub controlul separatiștilor. Orașul Donețk este scena unor bombardamente puternice venite din ambele tabere. În cursul acestei dimineți o persoană și-a pierdut viața după ce locuința sa a fost bombardată.

10906196_930340480310092_968162197280065684_n

 

Duminică, la Kiev, dar şi în alte localităţi din Ucraina au avut loc marşuri în memoria celor 12 victime care şi-au pierdut viaţa în atacul sângeros de la începutul săptămânii trecute, în regiunea Volnovaha.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Ucraina a pornit ofensiva împotriva separatiștilor! Aeroportul din Donețk este sub control ucrainean

  1. presa libera fata de cine ?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*