Ultimele Știri

Ucraina a înființat o brigadă militară în Bucovina pentru a se apăra de ”pretențiile teritoriale ale României”

ucraina

Publicaţia online ”Styk” din Ucraina anunță că ministerul apărării de la Kiev a creat o unitate militară cu scopul declarat de a se apară de România.

O nouă brigada este înfiinţată „în Bucovina pentru apărarea în faţă unor posibile pretenţii ale României asupra acestei regiuni”. Anunţul a fost făcut luni, la Ivano-Frankivsk, de şeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ ‘Zapad’, colonelul Viktor Kevliuk, informează ziarul local „styknews.info”, care a fost citat de agenţia de presă rusă oficială TASS.

ucraina

”Ministrul apărării al Ucrainei a luat decizia de formă o nouă brigadă montană de asalt cu numărul 10. Locul de încartiruire al brigăzii va fi Colomeea. Avem sarcina de a vedea ce a rămas acolo din obiectivele militare, de a desfăşura acţiuni de reconstrucţie şi reutilare a cazărmilor. După aceasta, vom fi gata să angajăm pe bază de contract în jur de o mie de voluntari”, a declarat Kevluk, potrivit aceleiaşi surse, citată de Agerpres.

”Obiectivul principal al brigăzii este apărarea în faţă unor ipotetice pretenţii teritoriale asupra Bucovinei din partea României”, a mai spus colonelul ucrainean. Acesta a precizat, însă, că există încă o zona de conflict unde ar putea fi nevoie de combatanţi care ‘să ştie să lupte foarte bine în munţi – Crimeea‘.

Este planificat ca formarea unităţii militare să se încheie până la 30 octombrie. Comandantul brigăzii va fi locotenent-colonelul Vasil Zubanici, declarat erou al Ucrainei pentru rolul său în luptele cu separatiştii din Doneţk, în care a fost grav rănit în timpul unui asalt asupra aeroportului din Luhansk.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*