Ultimele Știri

Ucigașul lunetistului care a inspirat filmul American Sniper, condamnat pe viață în SUA

American sniper

Fostul puscas marin Eddie Ray Routh a fost găsit vinovat de uciderea fostului lunetist din cadrul Navy SEAL Chris Kyle – pe a cărui poveste a fost realizat filmul „American Sniper” – și a lui Chad Littlefield, un prieten al acestuia, de către un tribunal din Texas, în sudul Statelor Unite.

Routh, în vârstă de 27 de ani, a fost judecat pentru uciderea celor doi în februarie 2013 la un poligon de tir din Texas. Judecatorul l-a condamnat la închisoare pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate, după ce procurorii nu au cerut pedeapsa cu moartea. Potrivit documentelor judiciare, pușcasul se afla sub influența marijuanei și alcoolului la momentul faptei.

Judecatorul le-a cerut membrilor juriului format din zece femei și doi bărbați să ia în considerare trei decizii posibile, și anume vinovat, nevinovat sau nevinovat pe motiv de alienare mintală.

Dupa ce juriul l-a gasit vinovat pe Routh, mama lui Littlefield le-a multumit reporterilor pentru că au fost „atât de plini de compasiune”.

„Suntem încantați de verdictul din această seară”, a adăugat ea.

American Sniper TrialEddie Ray Routh

Fostul pușcaș marin a pledat nevinovat din motive de alienare mintală, iar avocații săi au argumentat că Routh suferea de tulburări psihice și era psihotic atunci când i-a impușcat mortal pe Kyle și Littlefield, în timpul unei călătorii la un poligon de tir, pe 2 februarie 2013. El a participat în 2010 la efortul de reconstruire a Haiti după un cutremur devastator.

Potrivit legislației din Texas, o persoană care suferă de o boală psihică poate fi gasită vinovată în măsura în care înțelege că ceea ce a făcut este greșit din punct de vedere moral.

Filmul „American Sniper”, bazat pe memoriile lui Kyle despre cele patru misiuni pe care le-a efectuat în Irak, a fost nominalizat anul acesta la Oscar.

Fostul membru al trupelor de elită Navy SEAL, care deținea recordul absolut ca număr de ținte atinse de un lunestist american, a fost împușcat la un poligon de tir la sud-vest de Fort Worth. După ce s-a retras din armată, Kyle i-a ajutat pe alți veterani afectați de stres posttraumatic și alte probleme de natură mintală.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*