Ultimele Știri

TVR va difuza Eurovision 2017, dar şi următoarele Campionate Mondiale de Fotbal

TVR

TVR a anunţat că va difuza următoarea ediţie a Concursului Internaţional Eurovision, dar şi următoarelor două Campionate Mondiale de Fotbal, ediţiile 2018 şi 2022, în urma unui acord cu European Broadcasting Union (EBU).

Datoriile istorice de aproximativ zece milioane de euro  vor fi plătite în maximum trei ani, iar plăţile la zi s-au stabilit pentru competiţiile deja contractate până în anul 2022.

„Din strategia de reorganizare a TVR face parte şi această politică de eşalonare a datoriilor, pentru a putea avea baza unui proiect viabil. În această decizie a EBU de a accepta eşalonarea a contat şi transparenţa actualului management, precum şi abordarea profesionistă a problemelor instituţiei”, se mai afirmă în comunicat.

EBU va susţine TVR şi printr-o consultanţă de înalt nivel, fără costuri, realizată de profesionişti de anvergură europeană, care îşi vor începe de săptămâna viitoare misiunea la Bucureşti.

„Mi se pare esenţial să ne încadrăm în veniturile actuale şi să nu construim castele pe nisip – cum s-a făcut în trecut, pentru că cineva a zis că va creşte taxa; noi trebuie să ne bazăm acum pe ceea ce încasăm, oferind celor care plătesc taxa tv ceea ce ei au arătat că doresc să vadă, nu numai ce ne este nouă la îndemână să bifăm că dăm ceva la televizor; nu doresc să trecem iar prin momente ca acela în care am fost scoşi din competiţia Eurovision sau cel în care a fost clar că am pierdut Campionatul European de Fotbal 2016. Vreau să revenim la performanţele de acum 10 ani şi să contăm pe această piaţă”, a spus Irina Radu, PDG al SRTv.

Principala sursă de finanţare a televiziunii publice o reprezintă taxa TV, care în acest moment este printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, adică 4 lei/ familie lunar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*