Ultimele Știri

TVA-ul va fi redus la 21% de la 1 ianuarie și la 19% de la 1 iulie

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat ieri, în cadrul discuțiilor privind reexaminarea Codului Fiscal, că TVA-ul ar putea fi redus pe etape. Astfel, se va începe cu reducerea de până la 21%, de la 1 ianuarie, apoi se va continua cu cea de 19%, începând cu 1 iulie.

Blaga a precizat că nu se poate face o reducere radicală a TVA-ului, ci că aceasta ar trebuie să fie redusă pe etape. De asemenea, declară că noul Cod Fiscal are numeroase prevederi care pot fi aplicate de la 1 ianuarie, referindu-ne la relația dintre plătitorul de taxe și stat.

„Codul Fiscal are o sumedenie de prevederi, foarte multe prevederi aplicabile din ianuarie 2016 dacă ne referim la referim la relaţiile dintre plătitorul de taxe şi stat. Imediat, suntem de acord să le aplice. Dar cred că am fost foarte clari, poate că se poate aplica în două etape. De exemplu, scăderea TVA. Nu merge tot 19% de la 1 ianuarie, poate că merge 21% de la 1 ianuarie 2016, 19% din iulie”, a declarat Vasile Blaga, la insistenţele jurnaliştilor privind poziţia PNL faţă de Codul Fiscal.

Blaga a menționat că vor avea loc negocieri între liberali și partidele politice parlamentare, precum și cu Banca Națională a României, și vor aștepta analizele făcute de Guvern.

„Noi vrem analize clare, făcute de Guvern, în primul rând. Negociem cu Guvernul, cu BNR şi cu toţi cei care doresc să participe la discuţii”, a afirmat Vasile Blaga.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*