Ultimele Știri

TVA-ul ar putea scade cu cel puțin două procente până în vară

tva redus

În prezent România are o taxă pe valoarea adăugată de 24%, măsură luată în timpul guvernării Boc. Măsura s-a dovedit a fi ineficientă, blocând consumul, fapt ce a dus la o stagnarea economică și chiar la o sărăcire a buzunarului românului de rând.

Taxa pe valoarea adăugată (TVA) ar putea fi redusă cu cel puțin două puncte procentuale până în vara acestui an, iar alte taxe ar putea fi eliminate, a afirmat ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri din județul Argeș.

‘Condițiile de a face business s-au îmbunătățit în România, chiar dacă încă încă nu resimțim un impact major. A fost redus CAS-ul cu 5%, s-au acordat scutiri de impozit pe profitul reinvestit, s-a redus taxa pe valoare adăugată pentru pâine și sperăm ca, până la vară, să reușim scăderea TVA-ului măcar cu două puncte procentuale, precum și eliminarea altor taxe. Trebuie să acționăm calculat, iar pentru asta lucrăm la strategii solide’, a precizat Andrei Gerea.

Andrei Gerea

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*