Ultimele Știri

Tururi ale închisorilor organizate pentru miniștrii chinezi pasibili de corupție

Tururi în inchisori pentru ministri chinezi

Autoritățile chineze au organizat tururi ale închisorilor pentru a-i descuraja pe oficialii guvernamentali să întreprindă fapte de corupție.

Mai mulți oficiali chinezi și soțiile lor au fost plimbați în excursie prin închisori locale pentru a vizita alți oficiali guvernamentali condamnați și pentru a le atrage atenția asupra pedepselor aplicate pentru corupție.

Conform CHina Daily, în această lună peste 70 de oficiali de partid, însoțiți de partenerii de viață, au vizitat foști oficiali guvernamentali în închisoarea din Shiyan, din provincia estică Hubei, petrecând o zi în penitenciar, ca o avertizare.

Printre cei 15 fosti oficiali închiși se numărau și foști lideri și colegi, care au fost condamnați pentru acuzații de la abuz de putere până la luare de mită. De asemenea, poze cu ei purtând uniforme de deținuți sau fiind interogați erau atârnate pe perete, potrivit oficialilor închisorii.

Aceste măsuri au fost luate pentru a reaminti miniștrilor chinezi că trebuie „să fie conștienți de consecințele actelor de corupție, de exercitarea în mod corect a puterilor în stat și de supravegherea necesară din partea Partidului”.

Deși campania anti-corupție inițiată de președintele comunist Xi Jinping a trimis în închisoare patru foști lideri de stat și mai mult de 100 de oficiali de rang înalt sunt anchetați pentru infracțiuni de corupție, inițiativa pare a fi transformată mai mult într-o luptă a facțiunilor politice, pentru că încă mai există control exercitat asupra mass-mediei și a sistemului judiciar din China.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*