Ultimele Știri

Turismul românesc ar putea înregistra o creștere de 20% datorită tensiunilor din vestul Europei

brasov

Terorismul devine un factor important pentru turiști în alegerea unui loc liniștit pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. Tot mai mulți străini aleg să vină în țara noastră din cauza eventualelor pericolelor la care s-ar putea expune dacă ar călători în capitalele occidentale. 

Atentatele de la Paris, în urma cărora și-au pierdut viața 130 de oameni au lăsat urme adânci în memoria colectivă a cetățenilor europeni. Oamenii au început să se teamă pentru viața lor și sunt mult mai atenți, chiar și în alegerea locului unde își petrec vacanța. Măsurile de securitate extreme impuse în Belgia și Franța, constituie un factor distructiv pentru turism, afirmă șefii agențiilor din domeniu. 

Românii de asemenea încep să aleagă și ofertele din țara noastră, în detrimentul unei vacanțe în vestul Europei.

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) afirmă că situaţia tensionată din vestul Europei determină creşteri în vânzarea de turism românesc, reprezentanţii acesteia aşteptându-se la un grad foarte bun de ocupare a unităţilor turistice în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Situaţia tensionată din vestul Europei şi campaniile tot mai vizibile de promovare derulate de către FAPT, prin asociaţiile de promovare locale, precum «Vacanţă în ţara mea», determină creşteri în vânzarea de turism românesc. (…) Estimăm un grad foarte bun de ocupare în locaţiile turistice româneşti pentru sărbătorile de iarnă”, a spus preşedintele FAPT, Corina Martin.

Pentru 2016, experții din domeniul turismului estimează o creştere de 20 la sută a vânzărilor în destinaţiile româneşti.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*