Ultimele Știri

Turcia vrea accelerarea aderării la UE: ‘Avem, în schimb, aşteptări’

Merkel Davutoglu

Turcia îşi negociază aderarea la Uniunea Europeană pe seama crizei refugiaţilor. Oficialii de la Ankara spun că vor face eforturi suplimentare pentru oprirea fluxului de imigranţi dacă vor beneficia de accelerarea procesului de integrare. Turcia şi-a găsit şi un aliat în demersul său. Germania a declarat, prin vocea cancelarului Angela Merkel, că este pregătită să ofere sprijin în intensificarea negocierilor dintre Ankara şi Bruxelles.

Oficialii turci susţin că povara refugiaţilor a fost lăsată în ultimii patru ani pe seama Ankarei. Acum, Uniunea Europeană se poate revanşa, iar premierul Ahmet Davutoglu ştie cum s-ar putea întâmpla acest lucru.

Am căzut de acord asupra accelerării procesului de integrare europeană dinainte de criza siriană. Voiam să realizăm acest lucru în 2017, dar acum încercăm ca asta să se întâmple în 2016”, a declarat Ahmet Davutoglu, premierul Turciei.

Turcii au un aliat puternic în demersul lor – Germania. În vizita pe care a făcut-o la Istanbul, cancelarul Angela Merkel a cerut în schimb Ankarei să coopereze în criza refugiaţilor.

Avem, în schimb, aşteptări. Există un acord pe tema migraţiei între Turcia şi Uniunea Europeană şi acest lucru este valabil pentru ţările terţe. În acelaşi timp ar trebui liberalizat regimul vizelor, dar şi să fie primiţi mai rapid înapoi refugiaţii respinşi de Uniunea Europeană”, a precizat Angela Merkel, cancelarul Germaniei. 

The following two tabs change content below.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*