Ultimele Știri

Turcia va autoriza folosirea bazelor sale de către armata SUA pentru a lupta împotriva ISIS

Turcia  a fost de acord  să permită avioanelor de luptă ale SUA să utilizeze bazele sale aeriene pentru misiunile din Siria, precum și să ofere rebelilor de acolo arme  și pregătire  tactică pentru lupta în curs de desfășurare împotriva militanților Statului Islamic, a declarat Pentagonul. 

Oficialii americani au confirmat sâmbătă că Ankara a fost de acord să  instruiască  forțele moderate siriene pe teritoriul turc. De asemenea, oficialii au confirmat faptul că Turcia le va  permite Statelor Unite  și coaliției internaționale  de luptă împotriva grupării teroriste Statul Islamic, să lanseze operațiuni militare asupra teroriștilor islamici din Irak și Siria, utilizând bazele din Turcia, inclusiv  pe celel din Incirlik.

Secretarul american al Apararii Chuck Hagel, care a călătorit în America de Sud, a declarat că SUA a vrut  să aibă acces la bazele  turcilor.

Armata  SUA și coaliția sa de aliații europeni și arabi au purtat  un război împotriva luptătorilor extremiști, prin bombardamente aeriene. În ultimele săptămâni, loviturile aeriene ale SUA  nu au fost foarte eficiente, în special în orașul Kobane, Staul Islamic continuând să amenințe cu preluarea controlului asupra orașului sirian.

Administrația Obama a făcut presiuni  asupra Turciei pentru  a juca un rol mai important  în față  extremiștilor, care au preluat controlul asupra unor regiuni extinse ale Siriei  și Irakului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*