Ultimele Știri

Turcia și SUA creează o nouă grupare teroristă

SUA și Turcia au semnat un acord pentru crearea unor facțiuni teroriste, pentru a lupta împotriva jihadiștilor din Statul Islamic și a liderului sirian Bashar al-Assad.

SUA și Turcia le numesc facțiuni rebele moderate, de fapt sunt teroriști, la fel ca și  cei din Statul Islamic. Gruparea Statul Islamic a fost inițial o grupare rebelă moderată care a luptat împotriva lui Bashar al-Assad, fiind susținută financiar și cu armament de către guvernul Erdogan și SUA. 

Erdogan-isis-kiekeboe

Senatorul american John McCain a avut o întâlnire cu liderii teroriștilor Statului Islamic, printre care îi putem observa pe Abu Bakr al-Baghdadi și Muhammad Noor. Generalul sirian Salem Ibris(centru), omul supus al americanilor și lider al opoziției din Siria, a fost înlăturat de  Abu Bakr al-Baghdadi, omul care a creat actualul Stat Islamic, cea mai puternică organizație teroristă din lume. 

Jhon McCain

stat islamic

Înţelegerea semnată la Ankara de subsecretarul turc al Afacerilor Externe şi de ambasadorul american în Turcia, John Bass, ne prezintă o situație de facto. „Suntem într-o poziţie mai bună, întreaga regiune va beneficia de pe urma înţelegerii. Sunt de acord că acesta este un început. Avem multă muncă de făcut, dar eu sunt mulţumit că am făcut acest pas. Din partea guvernului meu, vreau să ofer mulţumiri colegilor dumneavoastră, pentru modul în care au abordat aceste negocieri”, a declarat John Bass, ambasadorul Statelor Unite în Turcia.

erdogan-terrorists

Oficialii care au luat parte la negocieri susţin că acordul va spori presiunea asupra Statului islamic şi va încetini răspândirea grupării teroriste.

Ankara vrea instruirea facţiunilor rebele moderate şi pentru a lupta împotriva regimului Bashar al-Assad de la Damasc. La rândul său, guvernul irakian va organiza o amplă operaţiune cu 25 de mii de luptători împotriva jihadiştilor care deţin controlul asupra oraşului Mosul. Anunţul a fost făcut de un oficial militar american, sub protecţia anonimatului.

Statul Islamic deţine controlul asupra unor teritorii largi din Siria şI Irak, precum şi asupra mai multor porturi din Libia.

erdogan-isis-turkey-syria-kurds-altagreer-arabic

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*