Ultimele Știri

Turcia: Recep Tayyip Erdogan discută despre reintroducerea pedepsei cu moartea

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a vorbit depsre posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea în Turcia, menționând că ”cei care se sunt implicați într-o lovitură de stat trebuie să plătească prețul pentru asta”.

Erdogan a răspuns mulțimii care scanda “Vrem pedeapsa cu moartea”, după funeraliile victimelor puciului eșuat din cursul nopții de vineri spre sâmbătă, că se va lua o decizie în acest sens.

“Cred că guvernul va discuta cu opoziția despre acest lucru și fără îndoială va fi luată o decizie”, a adăugat el într-un discurs la Istanbul, pe malul asiatic al orașului.

Acesta s-a folosit de dorința poporului, pentru a lua o decizie în ceea ce privește pedeapsa cu moartea a persoanelor implicate în lovitura de stat din Turcia.

“În democrație, decizia este ce vrea poporul”, a adăugat președintele turc. “Nu putem întârzia o decizie, pentru că în această țară cei care se sunt implicați într-o lovitură de stat trebuie să plătească prețul pentru asta”, a continuat el.

Restabilirea pedepsei cu moartea în Turcia ar fi contrară criteriilor de aderarea a țării la UE. Discuțiile dintre Ankara și Bruxelles pe marginea aderării trenează de mai mulți ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*