Turcia: Recep Tayyip Erdogan discută despre reintroducerea pedepsei cu moartea

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 iulie 2016
  • Externe

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a vorbit depsre posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea în Turcia, menționând că ”cei care se sunt implicați într-o lovitură de stat trebuie să plătească prețul pentru asta”.

Erdogan a răspuns mulțimii care scanda „Vrem pedeapsa cu moartea”, după funeraliile victimelor puciului eșuat din cursul nopții de vineri spre sâmbătă, că se va lua o decizie în acest sens.

„Cred că guvernul va discuta cu opoziția despre acest lucru și fără îndoială va fi luată o decizie”, a adăugat el într-un discurs la Istanbul, pe malul asiatic al orașului.

Acesta s-a folosit de dorința poporului, pentru a lua o decizie în ceea ce privește pedeapsa cu moartea a persoanelor implicate în lovitura de stat din Turcia.

„În democrație, decizia este ce vrea poporul”, a adăugat președintele turc. „Nu putem întârzia o decizie, pentru că în această țară cei care se sunt implicați într-o lovitură de stat trebuie să plătească prețul pentru asta”, a continuat el.

Restabilirea pedepsei cu moartea în Turcia ar fi contrară criteriilor de aderarea a țării la UE. Discuțiile dintre Ankara și Bruxelles pe marginea aderării trenează de mai mulți ani.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *