Ultimele Știri

Turcia reacţionează după ameninţările lui Putin: ‘Facem totul să ne apărăm’

turcia

Turcia a reacţionat imediat după ameninţările lui Vladimir Putin. Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu a motivat decizia forţelor armate turce de a doborî avionul militar rusesc prin faptul că Turcia are datoria de a face tot posibilul pentru a-şi apăra frontierele.

„Toată lumea trebuie să ştie că este dreptul nostru recunoscut internaţional şi datoria noastră naţională de a lua toate măsurile necesare împotriva oricui încalcă spaţiul nostru aerian sau frontierele noastre”, a declarat marţi premierul Davutoglu.

„Naţiunea noastră trebuie să ştie că nu vom ezita, nici măcar o clipă, să luăm măsurile necesare”, a subliniat prim-ministrul turc.

Aviaţia turcă a doborât marţi dimineaţă un bombardier rusesc Suhoi Su-24 care participa la operaţiunile aeriene lansate de Rusia în sprijinul trupelor regimului de la Damasc în nord-estul extrem al Siriei, în apropiere de frontiera turcă. Autorităţile de la Ankara susţin că avionul rusesc a intrat în spaţiul aerian al Turciei şi că au fost emise mai multe avertismente, în timp ce Moscova dezminte categoric această variantă.

Este pentru prima dată când forţele armate ale unui stat membru NATO au doborât un avion rus sau sovietic după 1950.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*