Turcia: Nu au fost găsite informații conform cărora serviciile de securitate plănuiau o lovitură de stat

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 iulie 2016
  • Externe

Agenţia turcă de informaţii MIT nu a reuşit să găsească dovezi care să indice faptul că elemente din cadrul forţelor de securitate pregăteau o lovitură de stat, notează cotidianul The Wall Street Journal.

Nu a fost găsit niciun tip de informații care să ateste că forțele de securitate turce ar fi plănuit lovitura de stat.Cu mai multe luni înainte de tentativa de lovitură de stat, agenţia turcă de spionaj a reuşit să intercepteze mai multe milioane de mesaje, însă în aceste mesaje nu au fost găsite menţiuni privind complotul.

Nici serviciile americane nu au detectat pregătirea pentru lovitura de stat, chiar dacă acest lucru ar fi compromis a doua cea mai mare forţă armată din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord.

Autorităţile de la Ankara îl acuză pe clericul musulman Fethullah Gulen de orchestrarea tentativei de lovitură de stat din Turcia, iar Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor acestuia şi cere extrădarea lui Gulen din Statele Unite.

Gulen şi adepţii acestuia însă neagă orice fel de implicare în lovitura de stat şi susţin că Erdogan ar fi orchestrat această acţiune pentru a impune o dictatură, afirmaţie negată de preşedintele turc.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *