Turcia, marea epurare. Erdogan dă afară 15.000 de profesori, 1.577 de decani și 100 de membri ai serviciului de informații

  • Adelina Mitrache
  • 19 iulie 2016
  • Externe
Recep Tayyip Erdogan

Ministerul turc al Educației a anunțat marți suspendarea a 15.200 de membri ai personalului din subordine din cauza legăturilor pe care le-ar avea cu puciul ratat din weekend, potrivit postului privat NTV, scrie Reuters.

Ministerul Educației Naționale a anunțat marți că este vorba despre personal atât din mediul urban, cât și din mediul rural și că o anchetă a fost deschisă împotriva acestor persoane, potrivit The Associated Press.

De asemenea, Consiliul Superior pentru Învățământ a dispus că 1.577 de decani din universități publice și private din întreaga țara să părăsească funcțiile, potrivit postului public TRT, citat de Reuters.

Aceste decizii au fost anunțate pe fondul epurărilor care au vizat deja mii de persoane din cadrul armatei, poliției, aparatului judiciar și serviciilor de informații, dar și Cabinetul premierului și Direcției pentru Afaceri Religioase.

În cadrul Organizației Naționale pentru Informații, 100 de persoane – dintre care marea majoritate nu se mai aflau în serviciul activ – au fost suspendate, a declarat marți un oficial turc de rang înalt.

Aproape 400 de funcționari de la Ministerul Familiei și pentru Afaceri Sociale au fost demise, anunță agenția oficială Anatolia.

Guvernul îl acuză pe predicatorul Fetullah Gulen că se află în spatele loviturii de state eșuate din noaptea de vineri spre sambata si a cerut marti extradarea acestuia din Statele Unite, unde s-a autoexilat in 1999.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *