Turcia: Aproximativ 6.000 de persoane au fost reținute până în prezent, în cazul puciului eșuat

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 iulie 2016
  • Externe

Aproximativ 6.000 de persoane au fost reținute în Turcia, până în prezent, în legătură cu puciul eșuat, conform unui anunț făcut de ministrul turc al justiției, Bekir Bozdag, citat de AFP.

Arestările continuă și se așteaptă ca numărul de persoane reținute să crească destul de curând. Operațiunea ”continuă în acest moment. Sunt aproximativ 6.000 de persoane în arest. Numărul arestărilor va depăși 6.000”, a afirmat Bozdag, citat de canalul de televiziune NTV și de agenția de presă Anadolu.

De asemenea, Înaltul Consiliu al judecătorilor şi procurorilor, din Turcia, a decis eliminarea din funcție a a 2.745 de judecători, în urma încercării de lovitură de stat, care a avut loc vineri seară.

Aceștia sunt suspectați că au legături cu mișcarea gulenistă a clericului turc exilat Gulen, pe care Erdogan îl acuză că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat.

Bilanţul total este de 265 de morţi – 161 de agenţi de poliţie şi civili deveniţi martiri; şi 104 participanţi la tentativa de lovitură de stat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *