Turcia amenință din nou: Nu va mai limita migraţia spre UE dacă nu obţine eliminarea vizelor

  • Nicoleta Ungureanu
  • 26 august 2016
  • Externe
steag turcia

Turcia transmite din nou un avertisment Uniunii Europene, prin care transmite că în cazul în care nu vor fi eliminate până în octombrie vizele de călătorie pentru cetăţenii turci în spaţiul comunitar, va renunța la acordul privind imigrația.

Avertismentul Turciei nu vine pentru prima dată, pe 15 august, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, semnala că Turcia va renunţa la acordul cu Uniunea Europeană privind limitarea imigraţiei dacă cetăţenii turci nu vor primi, începând din luna octombrie, vize de călătorie în spaţiul comunitar.

„Vrem ca partenerii noştri din Uniunea Europeană să înţeleagă că a venit vremea să asume o responsabilitate mai mare în problema imigraţiei. Este esenţial ca acordul privind liberalizarea vizelor să intre în vigoare până la sfârşitul lunii octombrie. Dacă acordurile de readmisie şi eliminarea vizelor pentru cetăţenii turci nu intră în vigoare, Europa se va confrunta cu un risc major”, a declarat Binali Yildirim după întrevederea pe care a avut-o la Istanbul cu premierul Bulgariei, Boiko Borisov.

loading...

One thought on “Turcia amenință din nou: Nu va mai limita migraţia spre UE dacă nu obţine eliminarea vizelor

  1. Ce inseamna sa fi ….mare si cu c.o.a.i.e, dai cu pumnul in masa. Vreau sa o vad acum pe Mekel zicand NU. Daca nu este in stare atunci sa lase tarile mici in pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *