Ultimele Știri

Turcia: 7.800 de poliţişti și 30 de guvernatori au fost demiși

steag turcia

Peste 7.800 de poliţişti au fost dezarmați și dați afară din funcție, noaptea trecută. Măsurile fac parte dintr-o continuare a operaţiunilor de epurare decise de preşedintele Recep Erdogan.

Cea mai mare parte dintre polițiștii destituiți provin din Istanbul sau Ankara. De asemenea, 30 de guvernatori de provincii din Turcia, adică mai bine de o treime, au fost demişi.

Deciziile vin ca urmare a tentativei de lovitură de stat care a avut loc în Turcia, în noaptea de vineri spre sâmbtătă. Peste 20 de persoane au fost ucise, iar alte 1.440 au fost rănite.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cere reintroducerea pedepsei cu moartea, pentru a-i pedepsi pe soldații care au fost implicați.

Misiunea noastră nu s-a terminat. Vom executa rapid o operaţiune de curăţare. Nimeni nu se poate opune dorinţei poporului. Îi vom pedepsi aşa cum trebuie pe membrii juntei”, a spus Binali Yildirim, premierul Turciei.

Autorităţile din Istanbul au decretat din nou stare de urgenţă şi au desfăşurat 1.800 de agenţi ai forţelor speciale de poliţie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*