Turcia: 34.000 de deţinuţi au fost eliberaţi pentru a face loc în închisori persoanelor arestate în urma loviturii de stat eșuate

  • Nicoleta Ungureanu
  • 2 septembrie 2016
  • Externe
inchisoare

Aproximativ 34.000 de deținuți vor fi eliberați, astăzi, 2 septembrie, pentru a face loc miilor de persoane arestate după tentativa de lovitură de stat din luna iulie. În total, vor fi eliberați 38.000 de deținuți.

În mod oficial, guvernul de la Ankara susține că această măsură face parte dintr-un proces de reformă în justiţie. Adevărul este însă că oficialii turci fac de fapt loc în închisori, pentru miile de persoane arestate după tentativa de lovitura de stat din luna iulie, conform Reuters, care îl citează pe ministrul Justiţiei.

Puciul eșuat a avut repercirsiuni negative asupra numeroaselor instituții. Peste 80.000 de persoane au fost demise, suspendate sau obligate să-şi dea demisia din funcţii cheie din adminsitraţie, armată, poliţie, justiţie, diplomaţie şi educaţie.

Acestea sunt acuzate că au fost implicate în puci sau aveau legături cu organizaţia clericului Fethullah Gulen, acuzat de autorităţile turce că voia răsturnarea regimului de la Ankara.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *