Ultimele Știri

Turcescu îl demască pe CTP: A semnat documentul care a distrus presa scrisă din România

ctp

În ultimele zile a fost readus în actualitate subiectul Rodipet și principalul personaj implicat în distrugerea companiei, Hassan Awdi, cel care a nenorocit presă scrisă după ce a primit aproape moca de la Adrian Năstase fosta reţea de distribuţie a presei.

Robert Turcescu a publicat pe blogul său un document care a ieşit acum din sertare: e vorba de un „celebru” protocol încheiat între Clubul Român de Presă şi firma lui Hassan Awdi, groparul Rodipet.

„În urmă cu aproape zece ani, pe 3 mai 2006, de Ziua Mondială a Presei, l-am întrebat pe Cristian Tudor Popescu despre acest document, deşi nu intrasem în posesia lui. La vremea aceea, cu figura-i tristă şi cruntă, CTP, care era încă preşedintele Clubului Român de Presă, mi-a recunoscut în direct în emisiunea „100%” că şi-ar fi dorit că acest document să nu existe. Regretele erau însă tardive. Documentul pe care-l public azi a contribuit decisiv şi în mod nefast la dispariţia presei tipărite din România, aşa cum a fost ea înainte că Rodipet să încapă pe mâna lui Hassan Awdi.

Rodipet-1

Pentru că, aşa cum veţi putea citi şi vedea mai jos, sub semnătură lui Cristian Tudor Popescu şi a colegilor lui din „marele” Consiliu de Onoarea al CRP, s-a ales praful de cea mai mare reţea de distribuţie a presei din România, defuncta Rodipet. CTP şi amicii lui din CRP au dus Rodipet la groapă. De ce au făcut-o? Ce înţelegere au avut cu Năstase şi cu Awdi?

M-aş putea lansa în nişte speculaţii, dar zău că mi-e o silă teribilă! Cert este că în documentul de mai jos veţi putea vedea cum se angaja CTP sub semnătură să-l ajute pe Hassan Awdi, groparul Rodipet, să ia cât mai multe chioşcuri în concesiune pe 49 de ani şi multe alte chestii care mie îmi sună un pic a trafic de influenţă. Era, cândva, şi un dosar instrumentat de DIICOT pe speţa asta, oare ce s-o fi ales de el?

Mă rog, să n-o lungim, iată integral documentele promise, poate le împrospătăm memoria şi unora dintre cei ce ar trebui să lămurească juridic afacerea privatizării Rodipet: Cât despre CTP, acum că e ceva mai liber şi nu mai are atâta treabă la ziar, poate se îndură şi explică frumos şi calm cum şi în ce condiţii, de ce şi pentru ce, a bătut el palma cu Hassan Awdi şi cu Adrian Năstase în afacerea Rodipet. Pentru că fără protocolul semnat de Popescu via CRP, privatizarea mizerabilă a celei mai mari reţele de distribuţie a presei din România n-ar fi fost posibilă.”

1

2

ctp

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*