Ultimele Știri

Tunuri scoase la vânzare pe internet

La câţiva paşi de Bucureşti un bărbat face tranzacţii cu tunurile, pe internet

tun

La câţiva paşi de Bucureşti se fac tranzacţii cu tunuri pe internet. Un bărbat a scos la vânzare două astfel de arme şi are deja un prim cumpărător. Şi nu este singurul caz, pentru că se tranzacţionează şi arme letale. Posesorul unui pistol cumpărat online riscă un an şi jumătate de închisoare.

Proprietarul descire tunurile folosite în al Doilea Război Mondial: ‘Sunt din fier, sunt tunuri de câmp şi tunuri anti tanc, deci pot fi folosite în ambele situaţii. Când sunt puse pe câmp, braţele astea le ajută să se poziţioneze, iar cele două table ajută la recul.’

Tunurile au fost fabricate la Reşiţa şi au fost îmbunătăţite cu tehnologie rusească de luptă. Doar o parte dintre componente mai sunt acum în stare de funcţionare.

Acestea au fost fabricate în anul 1940, iar pentru pasionaţi este foarte important să ştie că nu le vor putea folosi niciodată. Au fost demilitarizate, adică toate elementele care culisează au fost sudate, inclusiv ţeava de tun.

Preţul unui astfel de tun ajunge la 8.000 de lei, iar internetul este plin de arme neletale. Polițiștii spun că, că oricât de ușor ar cumpăra un pistol sau o pușcă, posesorul unei astfel de arme letale riscă până la un an şi jumătate de închisoare dacă nu are şi documente care să-i dea dreptul să o deţină. Pentru armele neletale, pedeapsa este de şase luni de închisoare.

În România sunt înregistrați aproape 200.000 de posesori care dețin 220.000 de arme. Oficialii spun că 95% dintre ele sunt letale, adică arme de vânătoare sau de tir.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*