Ultimele Știri

Tudor Pendiuc merge din nou la pușcărie

Primarul Piteștiului Tudor Pendiuc va merge, pentru a doua oară, în arest preventiv. Tribunalul Bucureşti a luat această decizie la cererea DNA, întrucât edilul a încălcat prevederile arestului la domiciliu.

Pendiuc a mai stat o săptămână în arest preventiv, atunci când a fost ridicat, de la domiciliu, de către procurorii DNA. Ca un cadou nesperat, acesta a reuşit să obţină, în instanţă, eliberarea în arest la domiciliu. Potrivit procuroriilor DNA, Tudor Pendiuc ar fi încălcat prevederile arestului la domiciliu și l-a contactat pe Constantin Scarlat, care ar fi fost favorizat în dosarul în care este cercetat Tudor Pendiuc.

Potrivit surselor citate, din referatul cu propunerea de arestare a edilului reies următoarele:

”Faţă de obligaţiile stabilite de instanţa de judecată, în contextul analizării comunicărilor efectuate prin intermediul telefonului mobil de inculpatul Tudor Pendiuc, primar al Municipiului Piteşti, am constatat că acesta a purtat mai multe convorbiri telefonice cu consiliera sa, suspectă în acelaşi dosar, dar nu direct, ci prin persoane apropiate acesteia”.

„( Pendiuc – n.r.) iniţia dialoguri prin care crea aparenţa că discută cu titularul postului telefonic, însă, în realitate, discuta cu suspecta, dar pe telefonul altei persoane şi se adresa ca şi cum nu ar fi fost suspecta, ci ca şi cum ar vorbi cu acea persoană”, se mai arată în documentul citat de surse judiciare.

În perioada 20 noiembrie – 1 decembrie, edilul a apelat de cinci ori postul telefonic al consilierei sale, Carmen Elena Lis. În 20 niembrie, edilul a purtat o discuţie telefonică cu aceasta.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*