Ultimele Știri

Tudor Chirilă: „Pentru asta n-ar trebui ieşit în stradă? Revendicările societății civile au fost scoase din programul de guvernare

chirila

Artistul Tudor Chirilă a devenit cunoscut în rândul societății civile pentru atitudinea sa critică la adresa sistemului și nu numai. Acesta critică în termeni duri programul de guvernare al premierului Dacian Cioloș, pentru că nu conține și revendicările societății civile.

„Pentru asta n-ar trebui ieşit în stradă? Sau numai marile tragedii au puterea să ne scoată afară?”, a scris Tudor Chirilă pe pagina sa Facebook.

 „Principalele revendicări ale societăţii civile legate de reformarea legislaţiei electorale au dispărut peste noapte din programul de guvernare al Cabinetului Cioloş. Faţă de programul anunţat ieri, în cel prezentat astăzi în faţă Parlamentului au dispărut: ‘Amendarea, de urgenţă, a legislaţiei electorale cu stabilirea a două tururi de scrutin pentru alegerile de primari şi preşedinţi de consilii judeţene, eliminarea pragului pentru consiliile locale, reducerea numărului de semnături pentru independenţi, posibilitatea asocierii unor independenţi pe liste pentru consiliile locale’. Adică exact solicitările exprese a zeci de organizaţii din societatea civilă!”, afirmă acesta.

Tudor Chirilă a constatatla fel ca mulți români că nu avem un guvern de tehnocrați, iar noii miniștri sunt numiți de partidele aflate la putere, partide care nu doresc cu niciun chip o schimbare.

„Care guvern de tehnocraţi? Acreditarea ideii că societatea civilă nu poate livra viitori politicieni. Front comun al politicienilor împotriva oricărei încercări de penetrare a figurilor noi în politică. Miniştri numiţi de partide, în relaţie cu partidele. Cam asta avem până acum. Orice, dar numai guvern de tehnocraţi nu”, a scris Chirilă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*